13 november 2005

Glas & Ram stal var final

Sadarja!

Hog tid for en ny blogpost!

Riktigt vad jag kan tankas ha att dela vet jag dock inte. Inget speciellt har egentligen hant den senaste tiden, saker och ting har mest bara rullat pa som av gammal vana. Det som utmarkt veckan lite kan val sagas vara att min kara mage, kanske inspirerat av det som tycks handa i Frankrike, har utfort nat slags forsenat upplopp mot den ryska maten, eller vad det nu kan vara. Mindre trevligt.

Det mest noterbara var kanske forra sondagen da det var en gemensam fard till en koreanska kyrkan i Rostov. Predikades pa koreanska, tolkades fran talarstolen till ryska, sedan en som oversatte fran den ryska oversattningen till engelska till mig och Will som inte kan ryska. Man kan ju fundera pa hur mycket som egentligen gick forlorat i det alla oversattningsleden... Koreanskt var det iallafall.

Annars har det varit lektioner som vanligt denna vecka, denna vecka ledda av ett rysk/amerikanskt par. Hon ar amerikanska och kom hit for fem ar sedan, men kom aldrig tillbaka till USA utan gifte sig med en ryss har. Sa kan det ga!
Temat har varit ganska mycket kring politik/ekonomi och liknande ur nat slags bibliskt perspektiv. Lat mig saga som sa, att det marktes att hon var Amerikan... Som den motstraviga svensk jag ar staller jag mig skeptisk till en hel del av det som sades, men det var synnerligen intressant, det ma jag saga.

Vad mer finns att beratta om? Jo! Jag (och kamrat Will fran USA) ar, pass pa, REGISTRERADE! Slava Bogo!
Det gick ju, host, jattesnabbt och smidigt...

Forovrigt har jag just atit appelpaj. Mums!

Namnde i forbifarten hogre upp om upplopp i Frankrike. Jo, det kanner jag faktikst till. Annars ar det otackt borta jag ar fran omvarlden. Istallet for att lasa en papperstidningen varje dag och losa om nyheter och vad som hander i Sverige och varlden pa internet flera ganger om dagen, minst sa ar det numer sa att jag brukar kolla in Aftonbladet (eftersom dar kan man vara saker pa att allting alltid ar sant, vilket kanns viktigt) ett par ganger i veckan.
11/9 2001, nar planen krachsade in i WTC viste jag det ca 15 minuter efter att det forsta planet hade krachat. Nu kan nat sadant handa och det kan ga dagar innan jag vet nagot. Skrammande.

Annars vantar nu i eftermiddag inget mindre an Cirkus! Ja, ni horde ratt. Cirkus! Rysk Cirkus! Tydligen en fast anlaggning a la Cirkus i Kungliga Hufvudstaden (som somliga lasare val kanner till), satt att saga, och inte ett talt som reses och drar vidare, som det brukar vara i Sverige. Kan bli mycket intressant, kameran foljer med sa kanske far ni forr eller senare se en bild. Tills dess har ni ju landstingsfilten att beskada.

(Observera forresten att jag skrev "brukar vara i Sverige" och inte "brukar vara hemma"...)

Har last manga kommentarer om vadret i Sverige. Da jag inte tror det finns nagon termometer har har jag i regel ingen aning om hur kallt det ar i grader. Det var mer sa att jag staller mig utanfor dorrn och sager, "otjen cholodna" eller bara "cholodna"
(valdigt kallt resp. kallt). Men for bloggens lasares skull har jag nu kollat pa i-net som sager att det igar var 6 grader pa eftermiddagen och att det veckan framover kommer ligga mellan 5-10 grader pa eftermiddagen men runt 0 pa natterna. Sa vet vi det.

Forresten har jag noterat att min lymmel till bror, Martin, fyller ar snart. Vill han han nagon slags fodelsedagspresent sa kan det vara lage att meddela farbror Erik vad han onskar sig sa skall vi se vad vi kan gora at saken. Ar hog tid att skicka det nu om det skall komma fram till fodelsedagen. Nasta ars fodelsedag, alltsa... Det finns en kommentatorsfunktion, anvand den broder.

Med det ber jag att tacka for mig. I nasta blogpost lovar jag en recension av Cirkusen, sa hall ogonen oppna!

Sbogam!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va bra att ni nu är registrerade!
Är det bara du o amerikanen som inte kan ryska? Har inte fått reda på än hur många ni är. Jo idag är det Fars dag här i Sverige, så vi har ätit blå marsipantårta med vit slips och svarta prickar på. Vi åt åt dig också...
Och så har Nils o Camilla just varit hit (inkl 3 hundar.
morNilla

Anonym sa...

Skulle va spännande om du började att ha med en vikt-rapport i varje blogg. Eftersom det i princip är omöjligt att inte gå ner i vikt pga den ryska maten.