10 maj 2006

"Det blir som det blir, när det är som det är"

Hej jag heter Erik, och jag är en olovligt slö bloggare - Hej Erik!

Det har gått tre månader sedan förra posten gjordes. En snudd på straffbart lång tid. Med det blev aldrig av helt enkelt, och jag tror att de flesta läsare fick reda på vad som hända i Rostov ändå, via andra vägar.

För jag skriver hände, ty sedan natten mellan den 29:e och 30:e mars är jag tillbaka i Sverige och Örebro! Då hade det gått två veckor sedan skolan, DTS, var slut och det var dags att bege sig hem. Då hade vintern försvunnit, våren kommit, våren gått och försommaren anlänt med gröna gräsmattor och temperaturer spom närmade sig 20 grader. Då hade ca 6 månader gått sedan jag kom till Rostov sent på kvällen den 14:e Oktober.

Tillbaka i Sverige är jag som sagt, med uppdraget att samla ihop pengar för att kunna återvända till det Rostov och Ryssland som blivit mitt hem. Jag hoppas återvända dit någon gång i sommar, helst redan i Juli. Då väntar en sommar där bland annat Frälsningsarmén i Rostov har ett läger, där jag har fått inbjudan att hjälpa till.

Sedan i september startar förberedelserna inför nästa års DTS. En ny skola, som den jag gått, men med nya människor från olika delar av världen. Då skall jag vara hjälpa till och arbeta med den, och kunna bidra till att den nya årskursen får en lika bra upplevelse som jag hade.

Tills det krävs det pengar, att jobba för UmU, som arrangerar skolan, är helt idellt och det kostar att leva. Så jag söker nu med ljus och lykta efter jobb. Kanske finns någon bloggläsare där ute som vill hjälpa till att göra detta möjligt? Hör av Dig isåfall!

Det är mina planer för tiden framöver. Tills dess kommer bloggen ligga nere, även officiellt.

Men undrar du något? Frågor om nånting? Vill veta mer? Vad som helst - Hör av Dig!

...och som en sista notis, i tidningen Stridsropet, som på måndag finns nära dig, kan du läsa mer om min vistelse i Rostov i en intervju som gjordes med mig för någon vecka sedan.

Glad sommar!

2 kommentarer:

Viktor Sikström sa...

Funkadelik med bloggposter! Trodde nästan bloggen gått i graven!

Nåja, du får ha ett lycka till i jobbsökandet. Där inte som jag och Gräsmannen som mest hela tiden tackar nej till alla jobberbjudanden som dyker upp :D

Moskoviten sa...

Saligt med ännu en Ryssbloggare!