18 december 2005

Hå hej med farbror Frej!

Hej och hå, en ny vecka här igen. Och inte en enda post under veckan som gått. Dålig stil må jag säga.

Men nu är det dags igen.

Vad har hänt i veckan då? Ptja... Inte så mycket alls. Tillbaka till det vanliga med lektioner på dagarna och så. Har varit bra i största allmänhet men ingen spektakulärt har väl egentligen hänt tror jag.

Dock så var väl gårdagen lite av en utmärkande dag då vi från skolan här såväl gästade som medverkade vid en konsert som den internatinionella kristna stundentorganisationen hade igår. En höjdare!
Förra veckan rapporterade jag ju om en väldigt massa koreaner. Denna gång är det istället afrikaner som står i centrum ty många var de. En hel kör med olika former av afrikaner, och se sjunga de kan di allt. Bra lät det och trivsamt svängigt.

Vad lär vi oss av detta? Jo åk till Ryssland och träffa koreaner och afrikaner!

Och innan någon säger något är jag fullt medveten om att man säkert inte kan säga Koreaner och afrikaner då det ena är ett land och det andra en hel kontinent med galet många länder. Men det struntar jag för stunden i. De var afrikaner helt enkelt. Zambia, Uganda, Kenya, Niger osv.

Men har det verkligen inte hänt något mer frågar sig vän av ordningen. Men näe, jag tror faktikst inte jag kan komma på någon enstaka händelse eller aktivitet som kan vara av intresse att rapportera om.

Det skulle vara att jag sett en hel del film i veckan då. Började med Matrix, eller Matritsa, som den heter på ryska. Givetvis var det i rysk dubbning vi såg den, orginalröster och sådant känns ju bara sååå 90-tal. Sedan följdes det upp med en film jag tror, men bara tror, hette Kangaroo Jack på engelska. Filmen var amerikansk, en komedi. Amerikansk film, så kallad voice over-dubbning, det vill säga att man bara lagt på ryska röster (i regel högst en eller två stycken som gör alla röster, ungefär som barnprogram från Holland och sådant brukar vara, och så på det engelsk text. Man skulle ju kunna fråga sig varför man inte lägger på ryska undertexter på en gång, men det är väl helt enkelt inte lika käckt antar jag. Filmen var väl för övrigt högst medioker. Sedan följdes det upp i morse med "Vsemagoshi Brjosj", eller Bruce den allsmäktige om man så vill. Lustigt nog såg jag större delen av den direkt på engelska, orginalspråk och allting. Kändes en smula förvirrat att inte höra en rysk röst börja prata strax efter att orginalrösterna börjat. Lagom frukostunderhållning var det iallafall.

Annat som kan noteras var att jag idag försov mig och aldrig kom iväg till Gudstjänsten på Frälsningsarmén. En liten tabbe, det kan medges.

Och snart är det jul! Men ännu har jag inte sett några lussekatter dyka upp. Ej heller pepparkakor.

Och så vill jag bara säga att jag har minsan skrivit julkort till diverse personer som kan tänkas läsa denna blogg. Det gjorde jag redan 1:a Advent. Dessvärre har de inte blivit skickade ännu, så vi får nog räkna med att de dyker upp frammåt Januarikvisten. Men det är ju som bekant tanken som räknas.

Med det ber jag att tacka för denna vecka. Önskar alla läsare en trevlig "snart jul-vecka" och hoppas på återseende på bloggen framöver igen!

...Men en sista upplysning, denna dator har nu förärats med inget mindre än ICQ!! Det betyder att jag numer finns tillgänglig där under sedvanligt namn. Håll ögonen öppna!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Va bra att det är tanken som räknas! För tänker på dig o att vi skulle ha skickat, det gör vi!
Firar du jul i december förresten? Är det inte i januari...
Annars är det fullt upp, minst sagt. Det är ju jul snart!
Kram morNilla

Sir Smuggler sa...

"Hå och hej med farbror Frej" har väll inget med Svenne Rubins att göra?

Gunnar W sa...

Hej Erik och tack för julkortet (Den ryska postgången ligger uppenbarligen långt under snigelnivån...)!
Vi anade nog litet till mans att du dragit österut, när din stol stod tom på Studion. Har rätt så vaga begrepp om var du bor, är det nere vid Don?
Säsongen har annars varit rätt så blandad - ett antal rätt så tråkiga kvällar, avlösta av fyra-fem kanonspelningar. Det mest minnesvärda var nog Patrick Bomans åttamannagrupp, som spelade musik med djupa rötter ner i jazz-myllan (ända tillbaka till New Orleans). Magnus Broo spelade ett solo som för evigt har etsat sig in i min ryggmärg. Blundade man kunde man ha fått intrycket att Henry Red Allen hade återuppståndit...
En Parker-hyllning med Håkan Broström och en annan alt + Kjell Öhman på piano var också minnesvärd, liksom Sister Majs Blouse, där Bobo Stensson (denne inåtvände figur som jag aldrig riktigt tänt på) fattade eld och spelade som om det gällde livet. Han hoppade upp och ner på stolen och svängde så det nästan var ohälsosamt. Helt otroligt!
För övrigt har det varit väldigt välbesatt under hösten, så jazzintresset verkar vara i stigande. Torbjörn Zetterberg tittade f ö in på Mingus, när han var här och kompade Lina Nyberg, så vi fick en trevlig pratstund med "hela Sveriges lilla fästmö".
Mingus finns f ö nu på nätet www.mingusbok.se och vi håller på att lägga ut böckerna och inom kort börjar vi också med skivorna. Så den sidan kan vara värd ett besök.
Hoppas allt är väl annars. Här visar termometern minus 13 grader och man kan ana en sol precis vid trätopparna. Du kanske återvänder hit någon gång?
Tills dess
Keep swingin´!
Gunnar W

Anonym sa...

bra start