2 juni 2009

Hej påse!

Tiden flyr och bloggen med den. Förhoppniningsvis skall framtiden bli lite mer tät med blogposter.

Men av alla intressanta saker i landet Moldavien finns det en som kräver sin blogpost redan nu. Nämligen fenomenat med påsar! För det finns knappast något i matväg i Moldavien, som inte kan köpas på, just det, påse! Herr Rausing och hans Tetra Pak verkar aldrig riktigt ha slagit igenom här, kan man säga.

I takt med att sommaren kommit till moldavien har även jordgubbarna börjat säljas. Debutveckan gick ett kilo lös på 40 lei (drygt 30kr). En vecka senare kostar de nu bara hälften så mycket. Men det viktiga är ju inte priset, inte förpackningen. För hur köper man jordgubbar i Moldavien? På påse, såklart!Jordgubbar i sig själv blir ju lätt lite trist. Så vi tillsätter lite socker. Hur köper man socker i Moldavien? Jo på påse såklart!Frågar blir ju sedan, jordgubbar med glass, eller jordgubbar med mjölk? En intressitant fråga, tänkre säkert många just nu, men i detta sammanhang är den ganska oävsentlig. Vare sig det är glass eller mjölk så köper man det - hur då? - jo på påse såklart!Och även som man mot bättre vetande skulle vilja äta jordgubbarna med fil till så påverkar det inte saken. Även filen köps på påse.Skulle man sedan vilja göra någon slags kaka eller liknande av jordgubbarna och sockret behöver man ju ägg. Och då frågar sig vän av ordning; hur köper man ägg? På påse svarar eder bloggare då.Men det stannar inte där, för Moldavien är ju valfrihetens land. Därför kan välja om man vill köpa äggen med skal, eller knäckta direkt i påsen. Så slipper man vara orolig för att äggen skall gå sönder på vägen hem. Genialt!

Det var denna pås-special det. Fler blogposter av lika hög intressitans är att vänta inom en betydligt snarare framtid än vanligt. Då vi tar upp viktiga saker som gatubrunnar, ridande poliser och nya trafikbestämmelser. På återläsandes!

4 kommentarer:

Åsa D sa...

Åh, jag har längtat efter ett Moldavien-inlägg!
Du får skriva om plastpåsarna som accessoar också, hur man sparar på snygga märkespåsar eller köper med kattungemotiv och har istället för väska.

Kalle Kniivilä sa...

Tack för roligt inlägg, väntar med spänning på fortsättningen om gatubrunnar. Dem ska man akta sig för. En gång för många år sedan i Tallinn höll jag på att ramla ner i en dåligt stängd brunn. Så håll koll på dem, vi vill fortsätta att läsa din blogg. ;-)

Hanna sa...

..och lidl-påsarna och andra "märkespåsar" man kan köpa på marknaden... :)

Annie och Hanna i Ukraina sa...

Haha... Detta fenomen kan vi bara instämma i, så sent som igår ojade vi oss över de hemska påsarna. De är ju inte direkt praktiska, särskilt inte när det gäller mjölk och fil..