1 november 2005

En dag som alla andra dar i Larsson Jarnaffar.

Sa var vi har igen.

Det verkar rada en viss oklarhet kring vad jag egentligen pysslar med har borta, sa denna post angas at detta intressanta amne.

Jag studerar/laser/pluggar/gar pa nagot som heter Discipleship Training School som halls av den internationella organisation Youth With a Mission, eller Ungdom med Uppgift som de heter i Sverige. Det ar vad man kanske skulle kunna kalla en bibelskola, fast utan sa mycket direkta bibelstudier utan mer inriktat pa att lara mer om Gud som sadan och kunna tillampa det i missionerande syfte. Later det vettigt? Om inte sa hittar ni en lank till hoger (UmU i Rostov) som ar skolan jag gar pas hemsida. Las mer dar vettja!

Iallafall, en dag som alla andra dagar ser ut ungefar som sa har:

Jag vaknar nar telfonen vacker mig 07.04. Jag somnar om och vaknar nar densamme vacker mig nasta gang kl. 07.14. Da gar jag upp, eller snarare ner fran min ryska vaningssang(enligt uppgift sadana som de har i det militara) dar jag har overslafen.

Kl. 07.20, fast snarare 07.25 i praktikten, ar det kort morgonbon till kl. 07.30 da det ar frukost. Och det elandiga teet skall drickas. Frukosten varar till ca 08.00.

Da mellan 08.00 och 09.00 ar det de som pa schemat heter "Time alone with God" eller "quit time". Det ar en timme da det ar meningen att man pa det satt som passar en bast har tillfalle att i lugn och ro lasa Bibeln, be eller vad som passar en bast for andamalet.

09.00 borjar sedan "lektionerna" som haller pa till 17.00 med tepaus och lunch daremellan. Formiddagarna, innna lunch, ar i regel mer teoretiska och ar lite av forelasning av en larare, en larare for varje vecka. Eftermiddagarna kan variera mer och kan vara mer praktikst eller i vart fall inte lika mycket utav forelasning och den biten.

17.00 ar det dagliga slut och det ar 1 timme och 30 minuters rast innan middagen ar som ar klockan 18.30. Atminstone star det sa pa schmeat. I verkligeheten kan det dock variera ratt kraftigt nar den verkligen ar. Efter middagen har jag den stora aran att ha tilldelats uppftiften att tillsammas med en annan skota diskningen och stadning av koket efterat. Alltid lika roligt! Men man borjar fa in rutierna i det nu sa det gar utan att jag behover tanka sa mycket. Nar jag ar inne pa amnet uppmuntrar jag alla lasare att skall ni nagon gang donera pengarn till valgorande andamal, skank pengar till en sopskyffel med skaft! Det ar ju vansinne att boja sig ner som nan annan joppe for att forsoka sopa upp det man sopat ihop up skyffeln. Faktiskt.

Disknigen och sadant brukar vara avklarad frammemot 20-snaret, beroende pa nar det borjade och efter det ar det val vad man gor det till. Umgas med kamrater, lasa en bok eller nat annat spannande. Blogga t.ex.

Sedan kl 23.00 heter det att det skall vara slackt och tyst. Men det ar vad man gor det till. Det ar alltid fritt fram att sitta uppe i princop har langa du vill i de allmanna utrymmena och lampan i rummet brukar vi val slacka nar nan kanner att, jo, nu ar det nog dags. Alltsa ganska sa fritt och bra.

Sedan somnar jag val dar efter och vaknar en ny dag, och sa borjar det om.

Ungefar sa ser en dag i mitt liv ut just nu. Har det ratat ut nagra fragetecken? Vet Sir Smuggler nu vad han skall svara nar folk fragar vad jag gor har? Det ar iallafall min fromma forhoppning.

Annars sa ar allt fortsatt som vanligt, forutom att alla klader, eller iallafall alla vita strumpor numer har en ljusbla ton over sig. Vad lar vi oss av detta? Jo, tvatta inte vita strumpor och en bla (aldrig tvattad) T-shirt samtidigt. Men jag gillar blatt, det ar en fin farg. Eller "galuboj" som det heter pa ryska.

Med det tackar jag for mig for denna gang. Tar dock tillfallet i akt att tacka for de kommentarer som kommer i bloggen. Ar roligt att se att folk faktikst laser den och det gor att jag i min tur far inspiration att uppdatera denna sida. Tack! Eller Spasiba, som vi sager har.

Over and out.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack så mycket för detta! Nu vet vi precis vad du gör om dagarna!
Här hemma är det sig likt, förutom att det är varmt för årstiden. I Jämtland nånstans var det visst +17 i går morse... Vart tog vintern vägen! Här är det ca 10-11.
Nu ser vi på en 32 tums widescreen i kväll. Äntligen, men inte den vi försökte beställa.Det funkade inte.
Ha det bra önskar
morNilla

Viktor Sikström sa...

Blå strumpor, jojo!

Jag kan bjuda på en vanlig dag i mitt liv just nu.

Telefonen ringer ca 09.30, snoozar sedan kanske en halvtimme tills jag stänger av den. Stiger upp sådär runt 11.30-12.00 och sätter mig vid datorn för att kolla vad som har hänt i världen och sätta på några tankningar av olika serier.

Om jag är på humör blir det sedan frukost eller lunch då jag passar på att läsa morgontidningen.

Lite mer datortid och kanske en promenad eller en utflykt ner till staden. Är jag verkligen på humör ringer jag någon vän som gör mig sällskap.

Runt 17-18 blir det någon slags middag.

Kvällarna brukar ofta spenderas framför projektorn eller datorn. Eller så är man så rolig att man kör runt med bilen ett tag och fiskar upp lite folk som inte heller har något bättre för sig.

Nuff said.