29 oktober 2005

Antligen!

Okidoki do!

Sitter har av nagon anledning pa en lanad barbar historia och skriver dagens blogpost. En barbar med en synnerligen otaktikst placerad pekplatta som gor att jag nar den hela halva tiden nar jag skriver. Sa finns det manga konstiga meningar i posten har det sina orsaker.

Sa... Vad har hant sedan sist? Egentligen inte sa mycket alls. Eller rattare sagt, inget nytt utan det mesta har flutit pa som vanligt. Vad ar da som vanligt? Funderar pa att agna en post att beskriva en vanlig dag har. Fran morgon till kvall. Finns det intresse for nagot sadant manne? Lat mig veta vad ni, alla tusentals, lasare vill lasa om har pa bloggen.

Det som iallafall kan vara vart att namna ar att mina nyfunna skandinaviske van Jakob, fran Danmark, var har en ett par timmar i tisdagskvall. Vare trevligt att hara lite nordisk accent pa engelskan istallet for den rusiska och koreanska jag ar van vid. Talades aven en hel del Svenska/Danska under kvallen, vilket var trevligt. Risken ar ju annars att jag helt glommer bort svenskan, alternativt talar svenska med (rysk) brytning, ungefar som det brukar heta i Efterlyst.

Ocksa intressant kan vara att namna att jag igar besokte ett museem tillsammans med resten av skolan. Ett ryskt historiskt museem. Fick veta att att detta var det antika Greklands ostligaste utpost nar det begav sig. Aven Romarna hangde har en del senare. Finns saledes gott om lamningar fran dem har i trakten. Vidare fick vi hora att detta minsann ar kosackernas hemmaarena. Eller var iallafall. De hade forovrigt en sarstallning i samhallet sa till vida att nar ingen annan var tillaten att bara skagg fick kosackerna lov till det mot betalning. Det ar inte illa det! Ganska intressant besok, men det blev lite tradigt i langden nar alla gick via tolk. Museet far 3 av 5 i betyg.

Och slutligen. Det snoar idag. Sno. Snjega. Vita flingor som yr i luften. Erik tar har pa bloggen klart avstand fran sadan beteende och fordar istallet det vader som radda i borjan av veckan, det vill saga sol och 15-20 grader varnt!

Med det tackar jag for mig for idag och onskar alla lasare en trevlig helg!

4 kommentarer:

Viktor Sikström sa...

Härligt att äntligen få en uppdatering. Trodde nästan att denna blogg var på väg ner i graven!

Från Umeå kan det rapporteras om ymniga snöfall under veckan vilket har resulterat i att snö har samlats på sina ställen. Dock tog vädret en snabb revansch och smälte bort allting igen.

Lite viktigare nyheter är ju fredagens FC Z.

Dagens hjälptränare var Peter Antoine aka Den galne tysken. Han skulle se till att grabbarna inte var så förskräckligt mesiga. Det hela slutade med att de gick på badhus och skulle hoppa från hopptornen. Några klarade faktiskt av att hoppa från 10 meter!!

Matchen spelades på ett fängelse mot interner. FC Z hade väntat sig tufft spel, men inte så här tufft! Domaren fullständigt nötte ut det gula kortet under matchen. Matchen som förövrigt slutade något i stil med 2-11, kommer inte riktigt ihåg, men FC Z var med till 2-2. Mycket bra må jag säga.

Anonym sa...

Jo,
visst vill vi veta vad du egentligen gör i Ryssland! Hur ser en dag ut? Studerar ni någonting eller? Hur många är ni? Vilka nationaliteter? Är du registrerad än?
många kramar från far o morNilla

Sir Smuggler sa...

Instämmer med Mornilla. Jag har ingen aning om vad du pysslar med. Jag brukar säga till folk att min bror ska vara i ryssland i ett halvår. De brukar då fråga vad han gör där... "Ingen aning" svarar jag då... Vore lite skoj att kunna säga nåt lite intresantare... Utan att ljuga allt för mycket.

Nordmalingman sa...

Spännande med Ryskt snö! Ser det annorlunda ut?

Och du en sak till, berätta gärna om hur det ser ut när du snyter dig! Kan det anas en snytning a la Petrozavodsk? Med grus å gnejs i snoret.

Peace dawgh