20 november 2005

Idag skall jag sla mitt personliga rekord

Borjar med att nastan be lite om ursakt for att det var oetiskt langes sedan bloggen uppdaterades. Skall forsoka battra mig. Till mitt forsvar skall sagas att delar av denna bloggs lasare har forarats med telefonsamtal fran ingen mindre an mig sjalv denna vecka.

Vad har hant sedan sist? Ptja... Vad har inte hant sager jag da.

Till att borja med besoktes Cirkusen for idag en vecka sedan. Och den var...lat oss saga, rysk. Rostovs Statliga Cirkus, for att vara exakt. Den var belagen inomhus och var liksom en fast anlaggning dar det var Cirkus varje helg eller sa.
Inte var sjalva hallen likas stor som jag vill minnas Cirkusar i Sverige brukar vara da det ar dessa smatt gigantiska talt som reses. Har var det lite mindre, men det dog gott.

Forsta halvan bjod pa det som cirkusar brukar bjuda pa. Clowner, lite akrobatik och lite sma ofarliga djur. Pudlar som gjorde allehanda konster bjods vi pa, likasa apor (eller chimpanser var det nog for att vara exakt). Lite kul.

Den stora atraktionen var dock efter pausen. Under pausen restes ett redigt stangsel kring manegen ty nu var det dags for de vilda djuren. Vi talar pantrar och leoparder, tror jag. Svart panter som sag ut som Bagheera i Djungelboken och sa nagra gula kattdjur med prickar pa, tror bestamt det var Leoparder. Det gillade Erik skarpt. Mig veterligen forekommer det inga sadana djur i Sverige (pa cirkusar alltsa) sa det var kul att se dem har. Efter de vilda djuren lamnat manegen var det val lite mer clowner och hogtflygande luftakrobatik.

Fragan ar om det anda inte var den fornamliga orkestern som var hojdpunkten. Ett liten ensamble med ett par trumpeter, nagon trombon, ett par saxar och samt komp. Musiken var val att betrakta som cirkusmusik med ganska stora inslag av swing och liknande sa det gillades skarpt. Forsta gangen pa en manad jag far hora "riktig" musik. Insag ocksa da att jag faktikst saknar Jazzklubben i Umea.

Efter det har val veckan rullat pa sam den brukar ungafar. Inget sensationellt har hant, inte heller har sensationella saker inte hant.

Gardagen, som var lordag vilket betyder ledig dag, spenderas mestadels med att gora ingenting, eller for att fortsatta vanan med att i varje post citera en rad ur en Svenne Rubins-lat, "gora sa lite som det gar, sa lite som det nagonsin gar".
(En banan i pris till den som identifierar laten).

I dag ar det sondag och da har gjorts lite mer. Besoktes gemensamt en narbelagen kyrka har. Inte var den stor inte, vi var tio stycken och det var val kanske tre stycken andra dar. Dock tjusig byggnad de var inhysta i.

Nu vantar en ny vecka.

Det jag funderar kring ar nar forsta advent infaller i ar. Helgen i December eller den i slutet av November, Nagon som har svar pa den fragan for garna posta ett svar ha pa bloggen.

En annan fraga att fundera pa ar hur man forklarar vart svensk Luciafirande for en amerikan, eller for den delen for ryssar. Varfor gar svenskar runt en dag om aret i veta klader, ljus i handerna och bjuder pa Lussekatter? Det tal att funderas pa. Lussekatter pa engelska, forresten, nagon som vet? Forovrigt ligger saval lussekatter som pepparkakor grymt hogt upp pa den hypotetiska onskelistan infor jul.

Slutligen noterade jag i forra veckan att Blossom blir arets Julvard. I samma ogonblick insag jag att jag faktikst inte saknar Sverige det minsta under julen. Daremot vore det ju inte fel med ett bandad Jul fran Weise-aren.

Och just i detta nu ser jag att det ar Julettiketter pa Colaflaskan brevid mig. Kare tid.

Na, det ar allt for nu. Jag onskar lasare en trevlig vecka.

Och se upp, kanske ar det just DU som blir uppringd av Erik denna vecka.

Sbogam!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej vännen! ...och tack för telefonsamtalet!! Det gladde oss alla! Det snöade lite i går kväll, så det var halt när vi åkte hem från Västerås.
Jo din far har upplevt vilda djur på cirkus i Sverige. Det var alltså innan det blev förbjudet här.
1:a advent infaller nu på söndag den 27 december. Det ska alltså hunnas med 4 söndagar innan juldagen (då kan man själv ta almanackan och räkna).
Lucia ja, det får nån annan förklara!
Kramar morNilla

Anonym sa...

aj då, 1:a advent är den 27 november i år och inget annat!!!
morNilla igen