24 november 2005

...Ta mig hem till Vansbro

Nej, jag langtar inte hem, men det var den baste titeln jag kunde finna for denna post i enlighet med de regler jag har for rubriksattningen.

Hej och ha, torsdag igen. Rysligt vad tiden gar fort. Ar aven 24:e idag vilket betyder att det ar jul om precis en manad. Vid denna tid valtrar sig val manga lasare sig i julmust, julskinka och annat mumsigt. Sjalv lar jag val sorpla borstj (rysk rodbetssoppa) eller nat... eller om det blir jul nar det traditionellt ar jul i Ryssland, dvs. omkring 7:e Januari .Naja. Nagon julstamning ar det ju inte har direkt, advokaterna har sa att saga det ratt lugnt (observera ordvitsen). Ingen sno ar synes an, och inte tindrar stjarnorna pa himmel sadar valdsamt heller. Ar mest runt en 5-10 grader och mulet och lite duggregn, eller i vart fall valdigt fuktigt, pa dagarna. Igar, idag och formodligen i morgon

Vad har hant har da? Ptja... I mandags hade jag den aran att mottaga brev fran Sverige. Var ingen annan an sjalvaste Urmodern, min mormor som hade skickat ett brev. Intressant dock att hennes skrivstil bitvis var nog sa knivig att tyda som ryskan ar, men efter en stund gick det att tyda. Men det var kul med brev och Erik tar harmed tillfallet i akt att tacka sa mycket for detta, det piggade upp i gra-vadret. Tack!

I ovrigt har vi larare fran Vitryssland har denna vecka. Tre stycken. Kanske ar det inbillning men nog kanns det som att de ar bra mer europeiska eller hur man skall saga, an ryssarna ar. Mahanda inbillning, men jag upplever det sa i vart fall. En av dem spenderade 2,5 manader i Norge, av alla stallen, i somras och kan en del ord och fraser och sa. Men norska med rysk accent ar inte alltid sa latt att begripa.

En intressant begivenhet var annars samma kvall som foregaende blogpost postades. Jag kom att tala med min gode van Will och gled in pa amnet TV-serier. Conan o Brian vs. Jay Leno/David Letterman t.ex. Han stod pa O Brian sida, vilket ar fel sida forovrigt. Han hojde aven Seinfeld till skyarna men totalsagande "Vanner"/"Friends". Men, det intressanta, det var ju nar det kom fram att aven han kande till serien 7th Heaven/Sjunde Himlen! Som manga av denna bloggs lasare vet ar jag ju en stor fantast av denna magnifika serie som Kanal 5 har den goda smaken att sanda i Sverige och att har hitta en till som, forvisso inte hade samma sjuka intresse for den som jag, men som iallafall brukade folja serien forrut. Mycket roande att hora! "Sedmoje Nebe" ungefar, om man skulle oversatta serien till ryska. Sedan kom det aven fram att aven han sett pa den roande serien, av den den televiserad av Kanal 5 forrut, "Change of Heart"! Det var/var ju komedi pa hog niva och jag utgar fran att iallafall nagra lasare kanner till serien. Vad lar vi oss da av detta? Jo, att Kanal 5 ar en snall kanal.

Noterbar notis ar aven att jag fatt hora att jag ater sa tjusigt och fint. Detta ar nog alldeles bestamt forsta gangan i mitt lov nagon sager det till mig, daremot har jag ofta fatt hora motsattsen, att jag inte kan hantera kniv och gaffel korrekt och sadar. Men som det heter, allting ar ju relativt. Tror detta kommer sig av att jag behagade nyttja en kniv for att avskilja kottet fran kycklingklubban istallet for att anvanda handerna, och for att klargora saker, kniv anvands i normala fall inte vid intagandet av foda. Det ar gaffel som galler. Punkt. Och jag maste saga att jag i de flesta fall gillar det. Ett verktyg mindre att halla reda pa, och framforallt, det blir mindre att diska!

Vad mer han hant? Ptja... En rysk kamrat fran Buratia-regionen (oster om Bajkalsjon, fem dagars tagresa osterut fran Rostov) har en bibel som kommer fran den svenska missionorganisationen "Ljus i Oster". Bara en san sak.
Nat annat intressant, som formodligen inte sager nagot alls for manga lasare men for de som berorda skull: De vitryska lararna har visar sig mycket val kanna Gustav Lander fran Umea (vet att min mor, som forhoppningsvis laser detta, kanner honom namligen) Han har varit mycket dar och har aven varit larare pa DTS: UmU i Minsk har. Var ju ett lustigt sammantraffande onekligen, i synnerhet da jag sa att jag var fran samma stad som honom. De berattade aven att han hade varit hos dem i varas har nan gang, vilket klingade bekant da jag ju blev erbjuden att folja med pa nan resa i Herr Landers regi i varas (men avbojda av ekonomiska skal bland annat). Som det heter, varlden ar liten! Ett kul sammantraffande helt klart!

Sedan har det efterfragats nagon form av viktrapport harifran. Trodde inte jag hade nagon mojlighet att vaga mig har men ratt var det var sa snubblade jag over en vag. Sa...spanningen ar stor... Vad visar den? Har Erik gatt ner i vikt efter en dryg menad i Ryssland?
Svaret ar: Ja. Sisdar en 5kg for att vara exakt. Kanske lite mer rent av. Inte undra pa att byxorna har blivit stora...

Manga korta nyheter denna gang, men sadant ar livet. Om nu nagon noterar att jag egentligen inte skrivit nagot alls om Ryssland eller Rostov i ovrigt beror det pa att jag har noll koll pa vad som hander utanfor denna byggnad, i princip. Sa ligger det till med det.

Ber att fa tacka for mig och saga pa aterhorande. Vore ju aven intressant att se om min kara syster har hittat hit nu, isadanfall uppskattas en liten kommentar efter posten.

...Och pa tal om posten, den som kanner till postnummret, mahanda inte "hem" men val till Orebro dar jag senast "bodde", posta det i en kommentar!

S'bogam!

3 kommentarer:

Anonym sa...

5 kg på så kort tid, inte illa! Nu förtäljer ju iof inte bloggen vad startvikten var, men jag har en stark känsla av att den var tillräkligt hög för att en viktförlust skall vara positivt ;)

Anonym sa...

Hej!
Nu ska vi ta fram adventsljusstaken och sätta upp stjärnor i fönstren.
703 55 Örebro.
Trevlig helg!
önskar
morNilla

Anonym sa...

Måste bara säga att sjunde himmlen är en vedervärdig serie. Med känsla för sliskiga slut å liberal bibelsyn. Nää fy vale ebermann. Fy vale...