18 oktober 2005

Sevodnja vtornik

Hahajaja. Det har gatt och blivit Tisdag aven i Rostov. Klockan ar en bit fore 21.

Har varit intensiva dagar nu ett tag. Sjalva skolan startade igar med buller och bang och jag borjar komma in i det ganska bra. Borjar lara kanna folket har och min ryska flyter pa otackt bra mellan varven. Ti snajesh, ja panimajo, likskom.

Har ocksa den stora nyheten att beratta att jag har fatt min vaska!!

Sa har var det.

Jag missade planet i Vien till Rostov och blev ombokad till Moskva. Sa langt flot saker och ting pa som det skulle. Man dar, ser ni, skulle visst JAG, vilket inte Austrian Airlines folket sa nagot om, sjalv tagit min vaska, tagit med den till terminal 1 och checkat in den. Det gjorde ju inte jag utan trodde det dar skottes automatiskt. Naja. Redan samma kvall lyckades de identifiera vaskan och den fanns i Moskva och borde vara att bara skicka. Men nejnejnej. De hade, eftersom jag inte checkade in den i Moskva gatt igenom sakerhetskontrollen vilket formodligen betydde att det fanns minst tva bomber i den. For trots allt, jag ar ju europe och antingen ar du Ryss eller sa ar du emot oss, som Putin skulle sagt. Det uppdages efter en massa ringande redan i helgen nan gang. De tog den genom kontrollen och allt skulle bli bra och skickas mig. Men njet. Pa rontningen sag de ju att det fanns en trumpet i vaskan. Aha, en trumpet. Det kanske ar en gammal trumpet. En antik trumpet. En gammal antik rysk trumpet. Skickar de da vaskan till mig, med en trumpet jag inte deklarerat for i tulldeklarationen ar det nat skumt pa gang. For min trumpet, som ju kunde varit antik och rysk, ar ju da inget man bara for in och ut sadar ur landet. Nejnej. Har jag en rysk antik trumpet som jag inte deklararerat for och forsoker fora ut, da ar det verkligen nat skumt pa gang. Den dumma europen forsker alltsa SMUGGLA ut RYSKA antika vardesaker ur landet! Det kan vi inte tillata!

Logiskt? Ja, i Ryssland. Iallafall, efter manga telefonsamtal till Moskva i gar kunde vi forklara att trumpeten de sett inte ar en rysk antik trumpet utan en modern vanlig icke-rysk trumpet och vaskan kan skickas till mig. Med Aeroflot.

Fantastiko! Sa i eftermiddags var jag pa flygplatsen och hamtade den.

Och jo, tror ni jag har gatt igenom en endaste sakerhetskontroll i Rostov? Na, just det. Hade jag velat hade jag kunnat fora en bomber och allt vet vad fran och till Rostov. Men vad ar det mot en RYSK ANTIK trumpet...

Sa var den saken lost. Nu ar vaskan med nallen, kudden, alla klader och trumpeten har. Da slipper jag den anvanda den grona Landstinget-filten jag lanat her.

Dagens roliga notering ar att min gode kamrat Will, som namnts tidigare, blev mycket imponerad over vilken ryska jag kunde prata. Tills det uppdagades att det var svenska och inte ryska jag hade pratat. Ja se jankare.

Sedan vill Bloggredaktionen rikta ett stort tack till Viktor for summering av veckans FZ C!

Pa aterharnde, kara, eventuella, lasare!

...Jo just det, det skulle jag ju namnt i forsta posten redan, men pa Arlanda sag jag Mona Sahlin komma gaendes. Var det ett gott eller daligt tecken?

1 kommentar:

Anonym sa...

Smuggla saker sådär... Jag blir nästan lite stolt! Ungefär som när jag bestälde en digitalkamera från en website i nederländerna. Då blev jag uppringd av någon på firman som tyckte att min e-mail (olsmuggler snabel-a och nåt mer) var så suspekt att de knappt tordes göra affärer med mig. "Do you know what Smuggler means?".

Smuggla på!