8 april 2009

Val-extra 3

Det är eftermiddag i Chisinau och tänkte posta en liten uppdatering.

Till att börja med ser jag att SvD skrivit om det, och talar om "spänd morgon" "specialstyrkor som barrikaderar" diverse byggnader.

Rent tekniskt gör de kanske det. Men de är, som jag skrev redan i morse, ganska avspända milt uttryckt.

I övrigt har demonstrationer börjat samlas igen, och det är mycket folk, men inte jättemycket. Några hundra eller högst tusen om man räknar alla runt omkring. De ropar ovväxlande "Ner med kommunisterna!" och "Polisen är med oss!". Mellan varven skanderas även "Rumänien!" och "liberalerna!". Men lugnt och fredligt. De kravallpolis som finns bakom dem, vid regeringsbyggnaden tar det ganska lugnt. En del folk pratar med dem. Inga som helst tecken på oroligheter.

Vid parlamentsbygganden börja dessutom samlas en rätt stor folkmassa för någon slags spontantmanifstation eller så, en gumma som höll tal och alla lyssnade. Dessvärre talade hon rumänska, vilket jag förstår dåligt, och kunde därför inte veta vad han pratade om.

Men överlag lugnt på stan och inte alls några stora folkliga demonstrationer direkt. Vissa uppgifter talar om att bussar från andra städer blivit stoppade.

Bilder från lunchtid idag tisdag:


Inga kommentarer: